Intensief samenwerken, de krachten bundelen en drempels wegnemen: de Zeeuwse Zorg Coalitie neemt initiatief om meer zorgprofessionals aan te trekken, te boeien en te binden. De vraag naar zorg neemt de komende jaren toe, de arbeidsmarkt krimpt. De Zeeuwse Zorg Coalitie zet daarom in op het voorkomen én oplossen van tekorten aan zorgprofessionals. Zo werken we aan het herstellen van het evenwicht tussen zorgvraag en arbeidsmarkt en kunnen de Zeeuwse zorgorganisaties betrouwbare en kwalitatief goede zorg blijven aanbieden aan de inwoners van Zeeland.

Aantal zorgprofessionals vergroten

Vanuit het Deltaplan ‘Arbeidsmarkt, Zorg en Welzijn Zeeland’ voeren we actief beleid. We faciliteren zij-instromers in de zorg, zowel op mbo- als hbo-niveau. Samen met onze onderwijspartners bieden we passende opleidingen en nemen we drempels weg. De komst van een huisartsenopleiding naar Zeeland juichen we toe. Zo verhogen we met elkaar het aantal goed opgeleide zorgprofessionals.

Verhogen van de gezondheid, wendbaarheid en betrokkenheid

De zorg- en welzijnssector is voor wat betreft de werkgelegenheid de grootste sector in Zeeland, waardoor de sector ook een belangrijke rol speelt in de leefbaarheid van Zeeland. We werken aan het verhogen van de gezondheid, wendbaarheid en betrokkenheid van de professionals, waardoor zij duurzaam inzetbaar blijven. Intensieve samenwerking van zorgorganisaties biedt medewerkers loopbaankansen en maakt het mogelijk meer uren te werken. Zo kunnen we meer doen met hetzelfde aantal mensen en houden we het werken in de zorg aantrekkelijk.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over dit thema of over de Zeeuwse Zorg Coalitie? Of heb je een opmerking die je graag met ons wilt delen? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@zeeuwsezorgcoalitie.nl.