Reactie Zeeuwse Zorg Coalitie op Inwonerakkoord Zorg Zeeland

De Zeeuwse Zorg Coalitie is blij met de waardevolle voorstellen uit het Inwonerakkoord. “Ik ben echt onder de indruk, zowel van het enorme enthousiasme als van de kwaliteit van de voorstellen”, zegt Gerco Blok, bestuurder Emergis. Angela Bras, bestuurder SVRZ zegt over 3 juni: “Het was fantastisch! Enorm inspirerend. Ik ben echt heel positief verrast. Er zitten heel mooie voorstellen tussen die concreet zijn uitgewerkt. Ook zie ik al wat parallellen met een aantal zaken die wij zelf in gang hebben gezet in de achterliggende periode. Daar ben ik heel blij mee. En dat zoveel mensen hun vrije zaterdagen en ik begrijp zelfs ook nog tussentijds avonden thuis hebben opgeofferd om hier zo in mee te denken en tot zulke mooie voorstellen te komen. Daar kunnen wij als Zeeuwse Zorg Coalitie alleen maar erg dankbaar voor zijn.”

“Ik ben enthousiast over wat we hebben gezien en gekregen”, zegt Joris Ament, manager regioregie bij CZ. “De deelnemers hebben hier heel veel tijd en energie in gestoken. Die betrokkenheid geeft ons een enorme verantwoordelijkheid om met de voorstellen aan de slag te gaan.” “De komende weken gaan we alle voorstellen echt heel goed bekijken. Ook willen we deze zomer nog in gesprek met een klankbordgroep uit het burgerberaad om verder over de voorstellen door te praten. En vervolgens gaan we aan de slag om ze ook tot een succes te maken!” legt Angela uit.

Ze vervolgt: “Het regioplan – het plan waar we als Zeeuwse Zorg Coalitie de komende maanden en jaren aan gaan werken – gaan we na vandaag verrijken en versterken met de inhoud van dit Inwonerakkoord. We hebben elkaar hard nodig om alle Zeeuwen en de zorg in Zeeland gezond te houden.” Peter Bennemeer, voorzitter van de Zeeuwse Zorg Coalitie, doet een oproep uit het hart: “Daar hebben we iedereen bij nodig die hart heeft voor de zorg in Zeeland. Laten we er samen voor zorgen dat zoveel mogelijk van deze voorstellen gerealiseerd gaan worden. En dat is best spannend. Als het gemakkelijk was, hadden we het al gedaan. Het grote voordeel is dat we het nu samen gaan doen. Met al deze energie, gaan we samen écht het verschil maken in onze provincie.”