Digivitaal Zeeland

Vanaf mei 2021 kunnen in heel Zeeland mensen met dementie  een aangepaste tablet in bruikleen krijgen. Hiermee kunnen ze beeldbellen en online filmpjes bekijken. Binnenkort kunnen zij meedoen aan groepsgesprekken en er wordt gewerkt aan het beschikbaar maken van online dagactiviteiten. Lees meer over het programma. 

 Het overkoepelende programma Digivitaal Zeeland heeft tot doel om met inzet van digitale instrumenten de vitaliteit van cliënten, mantelzorgers en professionals te bevorderen. Meer vitaliteit zal leiden tot meer vermogen om mee te blijven doen in de samenleving. Het idee van de Sociale Benadering Digitaal is mensen met dementie met online instrumenten extra ondersteunen.

Na de start in het najaar van 2020 is het nu ook beschikbaar voor Middelburg en Schouwen-Duiveland en vanaf mei 2021 in heel Zeeland. Mensen met dementie krijgen een aangepaste tablet in bruikleen. Hiermee kunnen ze beeldbellen en online filmpjes bekijken. Binnenkort kunnen zij meedoen aan groepsgesprekken en er wordt gewerkt aan het beschikbaar maken van online dagactiviteiten. Lees meer hierover op de website van Zeeuwse Zorgschakels