Samen Zeeland gezond

Samen houden we Zeeland én de Zeeuwse zorg gezond. Daar zet de Zeeuwse Zorg Coalitie zich dag en nacht voor in. Een gezonde provincie met een zorgsysteem waar patiënten en cliënten verzekerd zijn van goede zorg en ondersteuning, waar zorg- en hulpverleners met plezier en passie werken en waar inwoners met plezier leven, wonen en werken.

Gedragsverandering

Dat vraagt om deelname en verandering bij een grote groep betrokkenen. Niet alleen zorg- en hulpverleners en alle inwoners van Zeeland maar bijvoorbeeld ook bestuurders in de zorg, zorgverzekeraars en gemeenten.

De eerste stap is dat mensen bewust zijn van de noodzaak voor verandering. Wat zijn dan mogelijke oplossingen en wat is jouw persoonlijke rol binnen die oplossingen? Daarna volgt pas de persoonlijke beslissing om het eigen gedrag te veranderen om mee te werken aan de oplossingen.

Inspireren en activeren

“Zeeland en de Zeeuwse zorg gezond houden, gaat niet vanzelf”, vertelt Hennie Koeken, communicatie- en verandermanager van de Zeeuwse Zorg Coalitie. “Daar is een enorme transitie voor nodig, een verregaande verandering in het werken en leven van Zeeuwen. En dat is een immense opgave. Communicatie ondersteunt de Zeelandbrede beweging én de verschillende projecten door eerlijke verhalen van zorg- en hulpverleners, inwoners, bestuurders en financiers te delen en daarmee Zeeuwen te informeren, verbinden, inspireren en activeren.”