Het digitaal leerplatform voor Zeeuwse zorg- en welzijnsmedewerkers heeft de winnende naam voor haar naamwedstrijd onthuld. De gewonnen naam, ‘ZorgWise Zeeland’, werd feestelijk gepresenteerd bij Adrz tijdens de prijsuitreiking. Anna Koysis, de bedenker van de naam ZorgWise, werd geëerd als winnende inzender.

“Hartstikke leuk, ik had niet verwacht dat ik zou winnen! Ik heb momenteel een bijbaan in het ziekenhuis. Daarnaast studeer ik rechtsgeleerdheid. Ik heb net mijn stage bij de juristen van Adrz afgerond. Vandaar dat ik heb meegedaan aan de prijsvraag. Met deze prijs kan ik mooi leren en de arresten lezen in de trein. Veel dank!”, aldus winnares Anna.

“Zorg wise voor jezelf en voor de ander. Terecht een passende naam voor een leerplatform voor zorg- en welzijnsmedewerkers”, zo vertelt Anjali Geensen. Namens de deelnemende organisaties ontvangt Anna van Anjali Geensen een tablet. Anjali is projectmanager bij Viazorg en begeleidt de samenwerkende organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van dit gezamenlijke leerplatform.

Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties hebben middels het Deltaplan voor zorg en welzijn de handen ineengeslagen om de kloof tussen de zorgvraag en het zorgaanbod te verkleinen. Het Deltaplan geeft lucht aan de Zeeuwse zorg en is onderdeel van de Zeeuwse aanpak om te zorgen voor voldoende en goed opgeleid personeel in de zorg. Het faciliteren van medewerkers is een belangrijk onderdeel van het plan. De stuurgroep Deltaplan reageert enthousiast over de naam van het digitale leerplatform: “ZorgWise is een mooie en passende naam. Een mooi resultaat van de groeiende samenwerking. Met deze mijlpaal zijn we weer een stap dichterbij een gezamenlijk leerplatform.”

Over ZorgWise

Het digitaal leerplatform ZorgWise heeft als voornaamste doelstelling het faciliteren van Zeeuwse zorg- en welzijnsmedewerkers met één gezamenlijk en hoogwaardig aanbod van trainingen en scholingen. Dit platform biedt iedere zorgmedewerker dezelfde vaardigheden en kennis, wat hun inzetbaarheid vergroot en uitwisselingsmogelijkheden bevordert.

Het platform is een innovatieve benadering om de kwaliteit van zorg in Zeeland te verbeteren en tegelijkertijd zorgmedewerkers te ondersteunen. Samen met facilitator Viazorg, bundelen zeven Zeeuwse zorgorganisaties; Adrz, Allévo, Gors, SVRZ, Zorggroep Ter Weel, ZorgSaam en Zorgstroom, hun krachten voor de ontwikkeling van een innovatief online leerplatform. Door samen te werken en gezamenlijke scholingen te organiseren, vermindert ZorgWise de werkdruk en vergroot het de kansen voor professionele ontwikkeling. Dit draagt bij aan het behoud van medewerkers in de zorgsector en zorgt voor een duurzaam en bevredigend werkklimaat.