Per 1 juni 2024 is Peter van den Berg programmadirecteur van de Zeeuwse Zorg Coalitie. De afgelopen vijf jaar was hij Chief Information Officer (CIO) bij zorggroep ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen.

Peter van den Berg programmadirecteur Zeeuwse Zorg Coalitie

“De toekomst is nu,” zegt Van den Berg. “Onze provincie is volop aan het transformeren om de zorg en ondersteuning ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Ik kijk er naar uit om samen met inwoners, professionals en bestuurders het regioplan ‘Samen houden we Zeeland gezond én de Zeeuwse zorg gezond’ te realiseren en impact te maken op de beweging naar méér gezondheid, méér samenwerking in de regio en het toekomstbestendig inrichten van zorg en ondersteuning.”

Peter Bennemeer, voorzitter van de Zeeuwse Zorg Coalitie: “Peter heeft ruime ervaring in het aanjagen van transformaties en innovaties binnen en buiten de gezondheidszorg zoals bij ZorgSaam, Oracle, TUI en DHL. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij als programmadirecteur ons team én de regionale samenwerking in Zeeland komt versterken.”