Dinsdag 14 mei organiseerde de Zeeuwse Zorg Coalitie de eerste editie van de Zeeuwse Zorg Conferentie. Met inspirerende sprekers, prikkelende break-out sessies en 300 mensen die bezig zijn met de zorgtransformatie en de beweging van zorg naar gezondheid in Zeeland was het een zeer geslaagde middag.

Keynote speaker Jitske Kramer viel erg in de smaak. Zij nam de zaal op enthousiaste wijze mee in wat nodig is om verregaand te veranderen en hoe je dat (samen) doet. Jitske: ‘We gaan niet van A naar B maar van A naar verder. Wat was is niet meer, wat gaat zijn is onzeker en nu zitten we in het ‘ondertussen’. Een buiten-gewone magische tijd waarin alles nog mogelijk is. We zijn verdwaald maar niet verloren.’ Voor het publiek duidelijk heel herkenbaar.

Daarna volgden break-out sessies over verschillende onderwerpen. De aanwezigen leerden hoe je zelf onderdeel van de verandering kunt zijn, hoe je anderen een duwtje in de juiste richting kan geven en wat de waarde is van gedoe in samenwerking.

Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers de conferentie met het thema ‘Leren transformeren’ als inspirerend, motiverend en leerzaam hebben ervaren.

Bekijk de foto’s hieronder voor een sfeerimpressie van de dag.