Donderdag 10 november was het Tijd voor Gezondheid! Viazorg en de Zeeuwse Zorg Coalitie organiseerden samen Hét Zorg & Welzijn Congres van Zeeland, op Contacta. Na een gezamenlijke lunch vertelde Angela Maas haar persoonlijke verhaal. Hoe zij na een schop onder haar kont van haar vader besefte dat zij zelf de regie moest nemen over haar leven. En dat heeft ze gedaan. Samen met (hulp)hond Bob leerde ze steeds meer dingen die ze nu (weer) zelfstandig kan. Ze is positief gezond en gelukkig. Een inspiratie voor iedereen!

Gedurende de dag volgden het publiek sessies over verschillende onderwerpen zoals zorgtechnologie & ethiek, het Zeeuws leerplein en de kracht van warm afwijzen. Ook kwam Positieve Gezondheid in meerdere sessies (van de Zeeuwse Zorg Coalitie) terug. Hoe werk je samen met inwoners aan Positieve Gezondheid? Dat kan bijvoorbeeld met behulp van indicatieloze dagbesteding, samen bewegen met Goes United en door het organiseren van het Burgerberaad Zorg Zeeland. Medewerkers van Emergis vertelden hoe zij Positieve Gezondheid implementeren in hun organisatie. Niet alleen in de omgang met en bij de behandeling van cliënten maar ook in de relatie met werknemers.

Keynote speaker Lucien Engelen nam iedereen mee naar de toekomst. Hoe zorgen we samen voor een toekomst waarin kwalitatief goede zorg toegankelijk blijft? Denk in mogelijkheden die nu nog onmogelijk lijken. Een verhaal om over na te denken en over na te praten. En dat werd ook gedaan, tijdens de netwerkborrel.

Het was een geslaagde dag, op een bijzondere locatie en vol nieuwe inzichten om mee aan de slag te gaan!