Vakantiedokter Walcheren

Ook in de zomer van 2021 is in de maanden juli en augustus een vakantiedokter voor toeristen op Walcheren werkzaam . De vakantiedokter heeft een tweeledig doel: enerzijds is het nodig en wenselijk om de reguliere huisartsen te ontlasten tijdens de zomer, zodat hij/zij ook met vakantie kan. Anderzijds kan het een vruchtbare kennismaking met Zeeland worden.
De vakantiedokter werkt vanuit de nieuwe huisartsenpost in Middelburg in het nieuwe gezondheidscentrum ‘het Walcherse zorgknooppunt’. Daar heeft de vakantiedokter ook een eigen assistent. Vorige jaren wisten toeristen de weg goed te vinden naar de vakantiedokter. Nu nog meer Nederlanders Zeeland bezoeken, is een huisarts speciaal voor toeristen erg welkom.  

Kennismaken met Zeeland

De komst van de vakantiedokter is ook een goede manier om kennis te maken met Zeeland. Zeeland is de komende jaren op zoek naar veel nieuwe huisartsen. De vele media-aandacht leverde in Zeeland geïnteresseerde huisartsen op. In 2019 was Janneke Kuijlen vakantiedokter. Ze werd zo enthousiast over haar tijdelijke werk in Zeeland, dat ze zich permanent vestigde in Zeeland. Zij is daarmee een voorbeeld van het succes van het idee ‘vakantiedokter’. Lees hier het verhaal van de vakantiedokter van 2019.