Edwin Leutscher vertrekt als programmadirecteur van de Zeeuwse Zorg Coalitie. In het belang van de continuïteit blijft Edwin zijn taken en werkzaamheden vervullen totdat een goede opvolger is aangesteld. De werving naar een nieuwe programmaprogrammadirecteur wordt gestart. Meer informatie over profiel en proces volgt binnenkort.

Nieuwe fase

“Met heel veel plezier heb ik de afgelopen tien jaar in Zeeland gewerkt”, zegt Leutscher. “Met trots, maar ook met pijn in mijn hart beëindig ik mijn huidige functie.” De programmadirecteur gaat andere regio’s helpen hun koers naar zorgtransformatie te vertalen naar de praktijk. “Ik ben verknocht geraakt aan de Zeeuwen en aan de mensen met wie ik heb mogen samenwerken. Maar het is tijd voor een volgende stap. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Zeeuwse samenwerking haar koploperpositie in de noodzakelijke zorgtransformaties weet te bestendigen.”

Met hart en ziel

Peter Bennemeer, voorzitter van de Zeeuwse Zorg Coalitie, reageert op het vertrek van Leutscher. “Edwin heeft zich sinds 2014 in verschillende rollen ingezet voor het opbouwen van de Zeeuwse regionale samenwerking, het versterken van menselijke verbinding en het vergroten van onderling vertrouwen. Hij is een van de founding fathers van de regionale coalitie zoals wij die nu kennen. Met hart en ziel heeft Edwin gewerkt aan het borgen van de zorg, de economie en leefbaarheid van Zeeland. Wij gaan zijn gedrevenheid en inzet missen. Namens alle bestuurders van de Zeeuwse Zorg Coalitie wens ik hem veel succes voor de toekomst.”