Passende zorg leidt tot de juiste zorg en ondersteuning op de juiste plek en het juiste moment én tot meer tijd voor de patiënt. Samen met patiënten en cliënten kijken zorg- en hulpverleners welke zorg het beste bij hen en hun persoonlijke situatie past. Soms is dat zorg of ondersteuning op een andere plek. En soms leidt het gesprek tot de keuze om niet te behandelen.

We focussen minder op ziekte en behandeling en meer op gezondheid en wat iemand wel kan. We stoppen met diagnostiek, zorg en ondersteuning die geen meerwaarde heeft. Voor zorg- en/of hulpverleners betekent passende zorg ook passende patiënten. Patiënten die zij echt kunnen helpen.

Adrz, ZorgSaam, SVRZ, Allévo, WVO Zorg, Zorgstroom, Zorggroep Ter Weel en Emergis gaan aan de slag met passende zorg projecten. Met eigen programma’s maar met een samenhangende, elkaar versterkende impact voor ogen. De instellingen (en daarmee: professionals) geven zelf inhoudelijk invulling aan de projecten.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over dit thema of over de Zeeuwse Zorg Coalitie? Of heb je een opmerking die je graag met ons wilt delen? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@zeeuwsezorgcoalitie.nl.