Gezondheid gaat over veel meer dan hoe je lichaam functioneert. Bij Positieve Gezondheid ligt de focus op hoe je veerkrachtig kan leven en hierin zelf de regie neemt. De visie van Positieve Gezondheid vertrekt vanuit dat wat wél goed gaat in plaats van vooral te kijken naar wat niet goed gaat of niet meer kan. Een belangrijke ontwikkeling in het denken over gezondheid.

Wil je als professional Positieve Gezondheid leren toepassen in de praktijk? Schrijf je dan in voor onze basistraining. De training is ontwikkeld door Fontys Paramedische Hogeschool en bestaat uit een online training en twee groepsbijeenkomsten (reflectiebijeenkomsten). In de online training leer je op interactieve wijze hoe je Positieve Gezondheid toepast binnen je eigen organisatie of werkomgeving. Je gaat aan de slag met het voeren van ‘het andere gesprek’ en het spinnenweb als gespreksinstrument. Dankzij de online werkgroep is er contact en informatie-uitwisseling met de andere cursisten. Leren van en met elkaar staat centraal.

In Zeeland wordt dit jaar een beperkt aantal basistrainingen aangeboden, schrijf je dus snel in om verzekerd te zijn van een plekje!

  • Basistraining Positieve Gezondheid (Groep 1)

Data: donderdag 22 februari en 7 maart 2024
Tijdstip: 13.00-17.00 uur
Locatie: Omgeving Goes
Trainer nog niet bekend
Aanmelden (i.v.m. e-learning, certificaat en accreditatie) kan hier

Disclaimer: Bij inschrijving ga je akkoord met de kosten voor deze training.

  • Basistraining Positieve Gezondheid (Groep 2)

Data: Maandag 18 maart en dinsdag 2 april 2024
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Middelburg
Trainer nog niet bekend
Aanmelden (i.v.m. e-learning, certificaat en accreditatie) kan hier

Disclaimer: Bij inschrijving ga je akkoord met de kosten voor deze training. 

Voorwaarden & kosten

• De basistraining is voor iedereen toegankelijk.
• De basistraining bestaat uit een e-learning en twee fysieke reflectiebijeenkomsten. Deze zijn niet los van elkaar te volgen.
• De e-learning kost €60,- per deelnemer.
• De kosten voor de twee reflectiebijeenkomsten zijn €200,- per deelnemer.
• Het is noodzakelijk de e-learning af te ronden ruim voor deelname aan de reflectiebijeenkomsten. Zonder de e-learning kunnen de reflectiebijeenkomsten niet gevolgd worden.
• Ben je als professional werkzaam binnen een van de organisaties die deelnemen aan de Zeeuwse Zorg Coalitie? Dan worden de reflectiebijeenkomsten voor de helft gesubsidieerd door de ZZC (maximaal 8 groepen van 12 deelnemers in 2024). Concreet betekent dit dat ZZC deelnemers €60,- + €100,- = €160,- betalen in totaal. Overige deelnemers betalen €260,- in totaal.
• Bij een no show of afmelding korter dan 5 werkdagen vooraf, zijn we genoodzaakt de volledige kosten alsnog door te berekenen aan de afwezige deelnemer (€260,- in totaal, de subsidie geldt in dat geval niet).