Training Positieve Gezondheid

Gezondheid gaat over veel meer dan hoe je lichaam functioneert. Bij Positieve Gezondheid ligt de focus op hoe je veerkrachtig kan leven en hierin zelf de regie neemt. De visie van Positieve Gezondheid vertrekt vanuit dat wat wél goed gaat in plaats van vooral te kijken naar wat niet goed gaat of niet meer kan. Een belangrijke ontwikkeling in het denken over gezondheid.

Wil je als professional Positieve Gezondheid leren toepassen in de praktijk? Schrijf je dan in voor onze basistraining. De training is ontwikkeld door Fontys Paramedische Hogeschool en bestaat uit een online training en twee groepsbijeenkomsten (reflectiebijeenkomsten). In de online training leer je op interactieve wijze hoe je Positieve Gezondheid toepast binnen je eigen organisatie of werkomgeving. Je gaat aan de slag met het voeren van ‘het andere gesprek’ en het spinnenweb als gespreksinstrument. Dankzij de online werkgroep is er contact en informatie-uitwisseling met de andere cursisten. Leren van en met elkaar staat centraal.

In Zeeland worden dit jaar nog slechts 9 trainingen aangeboden, schrijf je dus snel in om verzekerd te zijn van een plekje!

Voorwaarden & kosten
• De basistraining is voor iedereen toegankelijk.
• De online training kost €60,- per deelnemer.
• De kosten voor de reflectiebijeenkomsten zijn €190,- per deelnemer.
– Ben je als professional werkzaam binnen een van de organisaties die deelnemen aan de Zeeuwse Zorg Coalitie? Dan worden de reflectiebijeenkomsten gesubsidieerd door de ZZC (maximaal 9 groepen van 12 deelnemers in 2023).
– Bij een no show worden de kosten door de deelnemer terugbetaald.
• De online training en reflectiebijeenkomsten zijn niet los van elkaar te volgen.

Leertraject Positieve Gezondheid | Kerngezond

Goed om te weten: op dit moment is er ook een leertraject Positieve Gezondheid in Kerngezond gemeenten Hulst en Vlissingen. Positieve Gezondheid is namelijk een belangrijk principe van Kerngezond. De module van Positieve Gezondheid zit in dit leertraject verwerkt en is bovendien aangevuld met reflectiebijeenkomsten over lokaal samenwerken vanuit het Kerngezond principe. Deelnemers aan Kerngezond volgen hun eigen leertraject en hoeven daarom niet voor de trainingen van de Zeeuwse Zorg Coalitie aan te melden.

Klik hier voor meer informatie over het leertraject Kerngezond en de mogelijkheid tot inschrijven.

Twijfel je welke scholing het meest passend is? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we graag even mee. Stuur een e-mail naar: scholing@zeeuwsezorgcoalitie.nl

Advance Care Planning (ACP)

Om zorgprofessionals handvatten te bieden voor het starten en voeren van ACP gesprekken en het vastleggen van de uitkomsten hiervan is er een e-learning ontwikkeld. Wil je meer informatie over de e-learning ACP of wil je ACP implementeren in jouw organisatie? Neem dan een kijkje in de ACP toolbox en neem contact op met de projectorganisatie. Contactgegevens vind je ook in de toolbox.