Op dinsdag 3 juni 2025 is de inspiratiedag ‘Zorg voor Morgen’. Laat je inspireren over gezond leven en de toekomst van zorg en welzijn!

Leer meer over initiatieven uit Zeeland die laten zien dat de toekomst persoonlijker, socialer, digitaler en integraler is. Wat gebeurt er al om beter en slimmer te werken in zorg en welzijn? En hoe kan jij je persoonlijke leven en/of jouw werk daarmee een boost geven?

Spar met andere professionals en inwoners over uitdagingen en oplossingen rondom de transformatie van zorg en welzijn en de beweging van zorg naar gezondheid in Zeeland. Samen zorgen we voor morgen en samen houden we Zeeland gezond. Jij komt toch ook? Meld je direct aan!

De inspiratiedag wordt georganiseerd voor Zeeuwse professionals uit gezondheid, zorg, welzijn en Sociaal Domein, studenten en docenten uit het zorg- en welzijnsonderwijs én inwoners van Zeeland.

Datum: Dinsdag 3 juni 2025
Tijd: 9.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Locatie: CO3 Campus Terneuzen

Deelname (inclusief lunch) is gratis.   

Programma

09.00 – 09.30 uur Inloop, registratie en inspiratieplein
09.30 – 09.45 uur Opening
09.45 – 10.45 uur Workshopronde 1
11.00 – 12.00 uur Workshopronde 2
12.00 – 13.00 uur Lunchpauze en inspiratieplein
13.00 – 14.00 uur Workshopronde 3
14.15 – 15.00 uur Plenaire afsluiting
15.00 – 15.30 uur Borrel

Workshops

 

Paul Iske – Chief Failure Officer

Briljante mislukkingen  

Leer over de toegevoegde waarde van mislukkingen. Hoe stop je tijdig en op een respectvolle manier met projecten die niet kansrijk of impactvol (genoeg) zijn? Zelfs als je een project voortijdig stopt, kan dit enorm waardevol zijn. Hulde aan alle briljante mislukkingen! 

Foto ©Walter Kallenbach

Brenda van Zeeland  – Projectleider voor zorg en welzijnstechnologie

Hoe word ik een DiVa (digitaalvaardig)?

Digitaal vaardig zijn wordt steeds belangrijker voor het werk en voor je privéleven. Hoe word je digivaardig? Hoe zorg je dat je niet ingehaald wordt op de digitale snelweg? In deze praktische en humoristische sessie krijg je leuke en direct toepasbare digitips die het leven leuker en makkelijker maken en deel je je jouw geheime (digitale) wapens.  

Suzanne Verheijden – Eigenaar en trainer Buro StrakZ

Zorg van de toekomst: Help meneer De Jager de dag door met zorgtechnologie 

Wat kan zorgtechnologie betekenen in het leven van mensen? Aan de hand van een mooie en herkenbare casus ga je samen aan de slag om de juiste technologie in te zetten die de zelfredzaamheid, de regie en het geluk van meneer De Jager vergroot! 

Arlette Uitterhoeve – Themaleider Inwonerparticipatie
Hanneke Griffioen – Projectleider Inwonerparticipatie

Zeeuwse zorg aan zet met 85 ideeën!   

In deze workshop krijg je uitleg over de stand van zaken van de uitvoering van het Inwonerakkoord Zorg Zeeland. Twee jaar geleden is als resultaat van het burgerberaad het inwonerakkoord vastgesteld: samen bouwen aan een gezondere, sterkere Zeeuwse gemeenschap. Hoe staat het met de 85 voorstellen (uitgewerkt door inwoners en professionals uit zorg, welzijn en onderwijs) om de zorg in Zeeland te verbeteren? Dat gaan we samen verkennen! 

Valesca Lefeber – Projectleider werk en behoud

Flexibel en toch verbonden 

Om zorgmedewerkers te behouden én optimaal in te zetten, is het tijd voor nieuwe vormen van samenwerking. Hoe kunnen zorgorganisaties in de regio flexibel inspelen op veranderende roosters, behoeften van medewerkers én de krappe arbeidsmarkt — zonder telkens terug te vallen op externe inhuur? In deze sessie verkennen we wat modern, regionaal werkgeverschap in de praktijk betekent: van gedeelde verantwoordelijkheid tot het slim organiseren van flexibiliteit — door krachten te bundelen, regie te houden op inzet en medewerkers meer ontwikkel- en keuzeruimte te bieden, met als doel zoveel mogelijk zorgmedewerkers te blijven binden en boeien. 

JanHein Boll – Themaleider digitalisering

Hybride zorg in Zeeland: Zo bouwen we samen aan het digitaal zorgecosysteem van de toekomst! 

In deze interactieve workshop nemen we je mee in het digitale transformatieproces van de Zeeuwse zorg. We laten zien hoe digitalisering in Zeeland niet draait om de technologie zélf, maar om het verbeteren van de zorgervaring voor inwoners en het verlagen van werkdruk voor professionals. 

Ilja van den Bos – Coördinator Positief Gezond Zeeland

De proeverij! Kennismaken met werkvormen rondom Positieve Gezondheid 

Wil jij Positieve Gezondheid inzetten in je werk en wat verder kijken dan alleen het spinnenweb toepassen? Organisaties uit Zeeland delen in verschillende rondes ervaringen en materialen die jou verder helpen.  

Projectteam ketenaanpakken GGD Zeeland

Samen op zoek naar kansen voor (keten)samenwerking 

Interactieve sessie verzorgd door het projectteam van GGD Zeeland. We gaan met elkaar op zoek naar de kansen op samenwerking voor de 5 regionale ketenaanpakken: Welzijn op recept, Valpreventie, Kind naar gezonder gewicht (knGG), Gecombineerde Leefstijlinterventie volwassenen (GLI) en Kansrijke start. 

Zeeuwse Zorg Coalitie

Zeeuwse transformatie van zorg naar gezondheid in een notendop 

Wat wil jij weten over de Zeeuwse Zorg Coalitie? We nemen je mee in waarom we moeten veranderen, onze ambities voor de toekomst en alle concrete projecten. Leer hoe ook jij kunt meebouwen aan een gezonder Zeeland. Test je kennis in een pubquiz en win die gezondheidstrofee 

Bas ter Stege – Coördinator Zeeuwse Vereniging van Kleine Kernen

Samen bouwen aan de ontmoetingsfunctie van de toekomst 

Ontmoeting, zorg en leefbaarheid vragen om gezamenlijke inzet. Verken vier modellen voor sociale infrastructuur in een dorp of regio. Zo bouwen we samen aan de ontmoetingsfunctie van de toekomst.  

Waldemar Hogerwaard – Directeur Bureau Zorginnovatie
Femke van Oorschot – Projectleider

Gloeilab: Van knelpunt naar kans

Het Gloeilab is van start gegaan – de ontmoetingsplekplek waar zorgverleners, beleidsmedewerkers, studenten en inwoners samen bedenken hoe technologie en innovatie echt kunnen helpen in de zorg. In deze workshop, geïnspireerd op het Gloeilab, ga je samen aan de slag met knelpunten uit je eigen werk. In één uur verdiep je je in een klein groepje in de achterliggende oorzaken van zo’n probleem  We gebruiken de aanpak van design thinking: creatief, praktisch en gericht op oplossingen die écht werken in de praktijk.

Interactieve rondleiding over het inspiratieplein 

Op het inspiratieplein vind je verschillende stands die je inspireren over de zorg en welzijn van de toekomst. Je gaat met een begeleider langs drie van deze stands, waar je een korte, boeiende pitch krijgt. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de digicoaches van Amarijn, het vergroten van zelfredzaamheid in een gezondheidsnetwerk in de wijk en innovaties in de ouderenzorg in Zeeland.  

AI in de zorg: hype of hoop? 

Laat je inspireren door live demonstraties van AI-tools in zorg en welzijn. Daarna gaan we samen in debat: wat is wenselijk, wat zijn grenzen? Wat moet minstens menselijk blijven? 

Zorg in Balans

Vitaal ouder worden

Hoe ziet ouderenzorg eruit die wél werkt voor morgen? In deze interactieve workshop verkennen we met herkenbare casussen hoe we samen ouderenzorg anders kunnen organiseren. Denk mee over realistische oplossingen voor vitale ouderenzorg – of je nu inwoner, mantelzorger, vrijwilliger, zorgverlener, manager of bestuurder bent. Samen maken we de toekomst werkbaar. Doe je mee?

Adres en reisinformatie

CO3 Campus
Zeelandlaan 2
4538 CA Terneuzen

Auto: Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats van de C03 Campus en op de parkeerplaats van het naastgelegen Snowworld Terneuzen.
Gratis busvervoer vanuit Goes: Wij bieden gratis busvervoer aan tussen station Goes en de CO3 Campus in Terneuzen. Deze bus vertrekt om 8.30 uur vanaf station Goes naar de CO3 Campus en om 15.30 uur van de CO3 Campus terug naar Goes.

Toestemming beeldgebruik

Tijdens de inspiratiedag worden foto’s en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, meld het dan even bij de ontvangstbalie.